Little gemsalade met gegrilde Berloumi en spekjes

Little gemsalade met gegrilde Berloumi en spekjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Dressing: pel het teentje look en duw door de lookpers. Rasp 2 el Comtesse-kaas. Mix het ei, de ansjovis, het citroensap, de look, de olijfolie en de geraspte kaas fijn tot een dressing. Kruid met peper.

  2. Gril de Berloumi en snij in stukjes.

  3. Bak de spekblokjes goudbruin in olijfolie.

  4. Snij het hart uit de sla en haal de blaadjes uit elkaar. Meng de dressing onder de slablaadjes.

  5. Verdeel de sla over een bowl.

  6. Werk de salade af met de stukjes gegrilde Berloumi en spekblokjes.

  7. Snij met een dunschiller schilfers van de Brugge Comtesse-kaas en werk de salade hiermee af.

  8. Hak wat peterselie fijn en strooi erover.