Mediterrane groentelasagne met tomaten-looksaus

Mediterrane groentelasagne met tomaten-looksaus

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de look en snipper fijn.

  2. Verhit de olijfolie in een sauspan met de look. Laat 2 min rustig sudderen.

  3. Voeg de gepelde tomaten toe en laat opwarmen. Plet de tomaten fijn met een pureestamper. Laat min. 1 u zonder deksel rustig sudderen.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. Verdeel de stoofgroenten over een ovenplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en roer er 1 zakje van de bijhorende kruiden door. Gaar 15 min.

  6. Snipper de basilicum fijn.

  7. Roer de mascarpone los met de room en ½ van de basilicum. Kruid met pilipili en zout.

  8. Roer de geroosterde groenten en overige basilicum door de tomatensaus en kruid met zout.

  9. Schep wat groentesaus op de bodem van een ovenschotel. Bedek met lasagnevellen. Bouw op deze manier de lasagne verder op tot alles op is. Besmeer het laatste lasagnevel met mascarpone en eindig met gemalen mozzarella.

  10. Zet 30 min op 180°C in de oven.

  11. Serveer met wat cayennepeper.