Allergenen

Eieren, Gluten, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Zeef de bloem met het zout en voeg de suiker en de gist toe. Meng de melk, het losgeklopte ei en de gesmolten boter erdoor en kneed tot een soepel deeg. Dek af met een propere doek en laat 2 uur rijzen op een warme plek.

  2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot 1 cm dikte. Steek rondjes uit met behulp van een bakring (doorsnede: 65 mm). Duw in het midden een gaatje met een appelboor.

  3. Leg de donuts op een met olie bestreken bakplaat en dek af met ingevet plasticfolie. Laat 40 minuten rijzen totdat de vorm verdubbeld is.

  4. Bak de donuts in de frituur op 180°C gedurende 2 minuten aan elke kant goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  5. Werk de afgekoelde donuts af met suikerglazuur en druk er sprinklers of hagelslag op.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit