Minilasagne van rode biet met krabsalade en pompelmoes

Minilasagne van rode biet met krabsalade en pompelmoes

Allergenen

Schaaldieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de suiker met de appelazijn, ¼ kl zout en 75 ml water, tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. Snij de rode biet in dunne plakjes van 2 mm.

  3. Giet de afgekoelde marinade over de rode biet en laat min. 30 min trekken.

  4. Schil de pompelmoes met een mes tot op het vruchtvlees. Snij de partjes tussen de vliezen uit (= peler à vif). Pers de rest goed uit en bewaar de pompelmoespartjes in het sap.

  5. Spoel de appel en snij hem, met schil, in heel fijne blokjes.

  6. Laat de krab goed uitlekken en meng met de zure room, 2 kl pompelmoessap en de stukjes appel. Kruid met cayennepeper en zout.

  7. Haal de schijfjes rode biet uit de marinade en dep droog met keukenpapier.

  8. Beleg een schijfje rode biet met krabsalade en bedek met een tweede schijfje rode biet.

  9. Werk af met enkele stukjes pompelmoes, wat rice crispies en een plukje dille.