Mona de Pascua

187af402eae5d3a1daf9df24e142a198990bd68855b351977a5dcc4268bc1b8d.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Bestrijk de randen van de springvorm met boter en bedek de bodem met bakpapier.

  3. Breek de chocolade boven een pan en voeg de boter eraan toe. Laat op een laag vuur zachtjes smelten. Roer door elkaar en haal van het vuur.

  4. Scheid de eieren. Klop de eidooiers romig wit met de helft van de poedersuiker. Roer het chocolademengsel erdoor. Schep er 5 eetlepels uit en hou apart. Zet koel.

  5. Klop de eiwitten schuimig. Voeg de rest van de poedersuiker erbij en klop zeer stijf. Spatel het eiwitschuim door het chocoladebeslag. Giet ¾ van het beslag in de springvorm. Bak in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

  6. Plaats de rest van het beslag in de koelkast.

  7. Neem de gebakken taart uit de oven en laat afkoelen in de vorm.

  8. Haal de taart uit de vorm als ze koud is. Spatel het opgesteven beslag en het chocolademengsel op de bovenkant, bestrooi met cacaopoeder.

  9. Versier de taart met eitjes, pluimpjes, kuikentjes …

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit