‘New York style’ cheesecake met gezouten karamel

9485d017a45d78c51f653c178b86fd38343e656e3a57e1d1d0b35ce1391a5c60.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Karamel: breng een ruime pot water aan de kook en kook het ongeopende blikje 3 u.

  2. Verwarm de oven voor op 170°C.

  3. Smelt de boter.

  4. Verkruimel de koekjes in een hakmolentje en meng ze met de suiker, het zout en de gesmolten boter.

  5. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de opstaande rand in met boter.

  6. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en opstaande rand van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.

  7. Vulling: mix de roomkaas met de suiker op lage snelheid glad. Voeg de losgeklopte eieren en het vanille-extract toe en mix glad.

  8. Mix niet te lang, anders komt er te veel lucht in het beslag.

  9. Zet de springvorm op een bakplaat en giet het beslag erin. Plaats 20 min in het midden van de voorverwarmde oven.

  10. Dek de cheesecake af met aluminiumfolie en plaats nog 10 min in de oven. De temperatuur net naast de rand gemeten moet ± 70°C zijn.

  11. Laat afkoelen op een rooster en zet dan in de koelkast.

  12. Laat het blik gecondenseerde melk volledig afkoelen voor je het opent.

  13. Roer de karamel glad en strijk met een paletmes over de bovenkant van de afgekoelde cheesecake.

  14. Werk af met fleur de sel.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit