‘New York style’ ontbijtbagel

‘New York style’ ontbijtbagel

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Bak de bagels 3 à 5 min in een voorverwarmde oven.

  3. Schik de plakken spek op een bakplaat en bak krokant in de oven.

  4. Snij de bagels horizontaal door, bestrijk beide helften met boter en bak het snijvlak krokant in de oven.

  5. Smelt een klontje boter in een braadpan en breek de eieren erin. Prik, wanneer het eiwit begint te stollen, voorzichtig met een vork in de dooiers zodat het eigeel uitloopt over het eiwit. Kruid met peper en zout.

  6. Leg de plakjes kaas op de eieren en leg, wanneer de kaas gesmolten is, 1 ei op de onderste helft van elke bagel. Verdeel het krokant spek erover en dek af met de overige eieren.

  7. Zet het bovenste deel van de bagel erop en serveer.