Opgevulde peer in bladerdeeg

Allergenen

Lactose, Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven op 200°C.

  2. Schil de peren en haal het klokhuis eruit met een soeplepel zodat de kaasnotenvulling er mooi in kan. Bewaar het uitgehaalde vruchtvlees.

  3. Borstel de peer in met citroensap aan binnen- en buitenkant.

  4. Leg de peren met de snijkant naar beneden op een ovenplaat met bakpapier.

  5. Vorm de sneetjes Italiaanse ham rond de vorm van de peer.

  6. Neem het bladerdeeg en snij in 4 stukken. Vorm ze rond de peer. Prik gaatjes in het bladerdeeg. Maak met de overschot van het deeg blaadjes die je aan het steeltje vastplakt met melk.

  7. Borstel de melk over de bladerdeegpeer.

  8. Bak de peren gedurende 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudgeel zijn.

  9. Vulling: hak de walnoten fijn. Verbrokkel de blauwe kaas en meng met de walnoten en het uitgehaalde vruchtvlees van de peer.

  10. Haal de peren uit de oven en laat afkoelen.

  11. Vul de peren met de kaasvulling en serveer.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit