Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg:

    meng de bloem met het zout en de malse boter. Voeg het water toe en kneed tot een glad deeg.

  2. Draai het deeg op tot een bolletje en verpak in plasticfolie. Laat het 30 min rusten in de koelkast.

  3. Toeren:

    snij de boter in repen, leg ze naast elkaar en rol ze plat in een vierkant van ± 7 cm. Laat deze boter hard worden in de koelkast.

  4. Snij het bolletje deeg half in met een scherp mes. Trek de punten naar buiten zodat er zich een kruis vormt. Rol het deeg uit, gebruik voldoende bloem om kleven tegen te gaan.

  5. Leg de harde boter in het midden van de ster en plooi het deeg dicht. Verwijder alle overtollige bloem met een penseeltje.

  6. Rol het deeg uit tot een langwerpige rechthoek.

  7. Plooi het deeg in 3, draai het een kwartslag, en herhaal het uitrollen en dichtplooien.

  8. Laat het deeg 30 min rusten in de koelkast en herhaal stappen 6 en 7 nog 2 keer.

  9. Laat het deeg nog 30 min rusten voor gebruik.

  10. Bak af op 180°C.