Kerstboom in bladerdeeg

Kerstboom in bladerdeeg

Allergenen

Eieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bestrijk 1 vel bladerdeeg met tomatenpesto.

  2. Leg het ander vel bladerdeeg op de pesto en druk aan.

  3. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.

  4. Snij een grote kerstboom uit het bladerdeeg. Doe het overige bladerdeeg weg.

  5. Maak een rechte snede in het midden van de kerstboom tot aan de voet van de kerstboom. Snij niet volledig door het bladerdeeg zodat de kerstboom nog 1 geheel blijft.

  6. Snij nu aan elke zijkant repen uit het bladerdeeg. Snij niet helemaal door tot aan het midden, hou 1 cm vrij zodat de kerstboom nog 1 geheel blijft.

  7. Twist de repen een paar keer rond.

  8. Klop het ei los en meng de olijfolie eronder. Bestrijk de kerstboom met het losgeklopt ei.

  9. Bak 25 min in de oven op 200°C, tot het bladerdeeg goudbruin gebakken is.

  10. Laat afkoelen.