Sinaascheesecake met ricotta en bladerdeeg PT2H 8 porties bloemsuiker 1 el maïzena 2 zeste van sinaasappels 1 verpakking Spar bladerdeeg Spar boter 150 g lichtbruine rietsuiker 1 zakje vanillesuiker 1 sinaasappel (het sap) 400 g ricotta 4 Spar eieren

Sinaascheesecake met ricotta en bladerdeeg

fab0ba1ce66767aab6f7a2adfaf8bc5c6e27a7ee0618d657b0f476917b80937c.jpg

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Beboter de bakvorm en leg het bladerdeeg erin. Snij het deeg af aan de rand van de bakvorm en prik met een vork gaatjes in het deeg.

  3. Leg bakpapier op het deeg en bedek met bonen.

  4. Bak 15 min op 200°C.

  5. Haal het bakpapier en de bonen weg en bak het bladerdeeg nog 10 min.

  6. Verlaag de temperatuur van de oven naar 160°C.

  7. Klop de eieren los in een kom met de zeste en het sap van 1 sinaasappel.

  8. Meng de suiker en ricotta eronder. Voeg de maïzena toe. Meng tot een mooi beslag.

  9. Giet het beslag op het gebakken bladerdeeg en bak de cheesecake 1 u op 160°C.

  10. Laat afkoelen en ontvorm.

  11. Bestrooi met bloemsuiker en zeste van 1 sinaasappel.