Ovenschotel met gehakt, courgette, tomaat, aardappelen en bechamelsaus

Ovenschotel met gehakt, courgette, tomaat, aardappelen en bechamelsaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en kook ze 15 min in gezouten kokend water. Laat ze afkoelen en snij in plakjes.

  2. Pel de ui en look en hak fijn.

  3. Bak samen met het gehakt aan in 2 el olijfolie. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden. Meng de tomatenblokjes onder het gehakt.

  4. Snij de courgette in blokjes en bak aan in 2 el olijfolie.

  5. Verwarm de oven voor op 190°C.

  6. Verdeel het gehakt, de schijfjes aardappel, de blokjes courgette en de kerstomaten over een ovenschotel.

  7. Bechamelsaus: smelt de boter en bak de bloem kort aan in de boter. Voeg de melk toe en laat de saus, al roerend, indikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  8. Giet de bechamelsaus over de gehaktschotel en strooi de kaas erover.

  9. Zet in de voorverwarmde oven en laat gedurende 15 à 20 min bakken.