Ovenschotel met groene kool, gehakt, ricotta en spinazie

fa61ab68c41549abaf84a13ad0794b2edde4466b6eb8f198f79441cf1d364205.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Breng een brede pot met water aan de kook. Kook de savooibladeren hierin net zacht. Laat schrikken in ijskoud water, laat uitlekken en snij de harde nerf eruit.

  3. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes.

  4. Pel de ui en look en snipper ze fijn. Fruit de ui en look zacht in een pot met olijfolie.

  5. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg tomaten, citroenzeste, laurierblaadjes, een mespunt pilipili en de helft van de basilicum toe en laat 30 min sudderen op een matig vuur. Verwijder de laurierblaadjes en kruid met zout, peper en pilipili.

  6. Klop de eieren los en roer de ricotta en Parmezaanse kaas erdoor. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  7. Laat de spinazieblaadjes slinken in een pot met een scheutje olijfolie, kruid met peper en zout.

  8. Schep de spinazieblaadjes samen met de rest van de basilicum door de ricotta.

  9. Schep de helft van de vleessaus op de bodem van een ovenschaal, dek af met savooibladeren en bestrijk met de helft van het ricottamengsel. Dek af met savooibladeren en schep de rest van de vleessaus erover. Bedek met savooibladeren en bestrijk met de rest van de ricotta.

  10. Bak 30 min in de voorverwarmde oven.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit