Pizza met gekaramelliseerde uien, knapperige appel en raclettekaas
 
                    
                    
                Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    Pel de uien, snij eerst doormidden en daarna in fijne halve ringen. 
- 
                    
                    Verhit 3 el boter in een bakpan en roerbak de uienringen 3 min. Kruid met peper en zout en overgiet met 0,5 van de appelazijn. Laat inkoken. 
- 
                    
                    Bestrooi met suiker, roerbak en overgiet met de rest van de appelazijn. Laat karamelliseren. 
- 
                    
                    Snij de salieblaadjes fijn tot je 1 el bekomt en roer samen met de tijmnaaldjes en de pilipili door de uien. Bak nog even mee. 
- 
                    
                    Verwarm de oven voor op 250°C. 
- 
                    
                    Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat en verdeel de uien erover. 
- 
                    
                    Steek met een appelboor het klokhuis uit de appel en snij het vruchtvlees in fijne plakjes. Schik de appelplakjes op de uien. 
- 
                    
                    Dek af met sneetjes raclettekaas en kruid met peper. 
- 
                    
                    Bak goudbruin en gaar in 15 min in de voorverwarmde oven. 
- 
                    
                    Haal uit de oven en serveer onmiddellijk. 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                