Pizza met gekaramelliseerde uien, knapperige appel en raclettekaas

Pizza met gekaramelliseerde uien, knapperige appel en raclettekaas

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de uien, snij eerst doormidden en daarna in fijne halve ringen.

  2. Verhit 3 el boter in een bakpan en roerbak de uienringen 3 min. Kruid met peper en zout en overgiet met 0,5 van de appelazijn. Laat inkoken.

  3. Bestrooi met suiker, roerbak en overgiet met de rest van de appelazijn. Laat karamelliseren.

  4. Snij de salieblaadjes fijn tot je 1 el bekomt en roer samen met de tijmnaaldjes en de pilipili door de uien. Bak nog even mee.

  5. Verwarm de oven voor op 250°C.

  6. Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat en verdeel de uien erover.

  7. Steek met een appelboor het klokhuis uit de appel en snij het vruchtvlees in fijne plakjes. Schik de appelplakjes op de uien.

  8. Dek af met sneetjes raclettekaas en kruid met peper.

  9. Bak goudbruin en gaar in 15 min in de voorverwarmde oven.

  10. Haal uit de oven en serveer onmiddellijk.