Rigatoni met crema di patate en merguez

Rigatoni met crema di patate en merguez

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 140°C.

  2. Besprenkel de kerstomaten met olijfolie, suiker, zwarte peper en zout.

  3. Zet 15 min in de oven.

  4. Pel de look en kneus met de platte kant van een mes of de handpalm.

  5. Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water samen met de look en 3 takken basilicum.

  6. Rasp de Parmezaanse kaas fijn.

  7. Haal de aardappelen na gaartijd uit het water. Bewaar het kookvocht.

  8. Mix 300 g aardappel met 250 ml van het kookvocht en 50 g Parmezaanse kaas fijn. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Pel de ui en snipper fijn. Bak de ui glazig in olijfolie in een grote pan.

  10. Knijp het merguezvlees uit de worsten, voeg bij de ui en bak rul.

  11. Breng gezouten water aan de kook en gaar de rigatoni in gezouten water, zoals aangegeven op de verpakking.

  12. Schep de rigatoni rechtstreeks uit het pastawater bij het vlees.

  13. Overgiet met de aardappelcrème en roer goed door.

  14. Vul aan met pastakookvocht tot de gewenste sausdikte. Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Werk af met oregano en serveer met de overige Parmezaanse kaas en de kerstomaatjes uit de oven.