Slaatje broccoli en blauwschimmelkaas

Slaatje broccoli en blauwschimmelkaas

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de roosjes van de broccoli, blancheer ze en spoel onder koud, stromend water.

  2. Kuis de stelen en snij 1 steel in kleine stukjes. Stoof aan in olijfolie en laat zacht garen zonder deksel.

  3. Pureer de stukjes met de zure room en honing. Voeg eventueel wat citroensap toe. Kruid met peper en zout. Doe de puree in een spuitzakje.

  4. Snij de andere steel in schijfjes. Draai de schijfjes door de maïzena.

  5. Frituur in olie op 150°C. Laat uitlekken en kruid met wat cayennepeper.

  6. Snij de blauwe kaas in gelijke stukjes.

  7. Meng de bloem met 1 el maïzena en wat zout. Draai de stukjes kaas door de mengeling.

  8. Frituur kort op 180°C. Laat uitlekken op wat keukenpapier.

  9. Blancheer de groene asperges kort, laat schrikken onder koud water en snij in fijne linten.

  10. Snij de schil van de citroen in fijne julienne. Kook de julienne in water en spoel met koud water. Kook daarna op in het citroensap en de suiker.

  11. Trek de little gemblaadjes uit elkaar. Schik ze tegen de rand van het bord.

  12. Verdeel de broccoliroosjes en kaasblokjes erover. Spuit er toefjes broccolipuree tussen.

  13. Schik de aspergeslierten erover.

  14. Werk af met wat citroenzeste en walnoten.