Spaghettisaus uit de microgolf

Spaghettisaus uit de microgolf

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de spaghetti in een glazen schaal en overgiet met water tot de pasta net onder staat. Kruid met zout. Zet een deksel op de schaal. Laat 10 min garen in de microgolfoven op de hoogste stand. Giet het water weg en houd warm.

  2. Schil de wortel, pel de sjalot en snij fijn. Pel de look en duw door de lookpers.

  3. Snij de bleekselder in kleine blokjes.

  4. Doe het gehakt in een glazen schaal en roer het gehakt met een vork los.

  5. Voeg de wortel, sjalot en bleekselder bij het gehakt en meng.

  6. Dek de schotel af en plaats 10 min in de microgolfoven op de hoogste stand.

  7. Roer het gehakt terug los.

  8. Voeg nu de spaghettikruiden, passata en geperste look erbij. Kruid met peper en zout.

  9. Dek de schotel terug af en plaats 10 min in de microgolfoven op de hoogste stand.

  10. Meng 1 el olijfolie onder de saus.

  11. Verdeel de saus over de gekookte pasta en werk af met geraspte Parmezaanse kaas.