Spaghettisaus met veel groenten, spek en gehakt

6Vlees120minPrint
Ingrediënten
  • 2 kg gehakt
  • 200 g Spar gerookte spekblokjes
  • 4 wortelen
  • pak bleekselder
  • 5 uien
  • 3 teentjes look
  • 2 rode paprika’s
  • 2 groene paprika’s
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el gedroogde oregano
  • 6 basilicumblaadjes
  • 1 liter Boni Selection passata
  • 1 el suiker
  • 1 dl rode wijn
  • 1 chilipeper
  • 2 el tomatenpuree
  • Boni Selection olijfolie
Recept

1. Pel de uien en look en snij alles fijn. Stoof aan in olijfolie.
2. Voeg de spekblokjes en het gehakt toe en bak mee.
3. Schil de wortelen, reinig de bleekselder en paprika’s. Snij alles in kleine, gelijke stukken.
4. Snij de courgette en aubergine in kleine stukken.
5. Bak de groenten kort mee met het vlees.
6. Voeg de tomatenpuree toe en bak de tomatenpuree mee.
7. Blus met de rode wijn en laat de alcohol verdampen.
8. Voeg de suiker, kruiden en passata toe. Kruid met peper en zout.
9. Laat de saus op een heel zacht vuur ± 1 u pruttelen.
10. Laat de saus afkoelen en vries in porties in.

< naar recepten