Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Was de kip en snij ze in stukjes.
-
Rooster de kaneel, peper, komijn, paprika, rode peper en kruidnagel in een pan op middelhoog vuur, totdat ze beginnen te roken.
-
Haal van het vuur en plet in een vijzel.
-
Zet de kip in een vrij grote kom. Voeg olie, specerijen, look, gember, koriander, laurier en saffraan toe. Meng tot je een deeg bekomt.
-
Wrijf de marinade rond alle delen van de kip.
-
Bedek en laat afkoelen in de koelkast gedurende 2 uur of bij voorkeur een hele nacht.
-
Haal de kip uit de marinade en bewaar de marinade. Voeg 2 eetlepels olijfolie of Solo vloeibaar toe in een tajine op hoog vuur.
-
Bruin de kip aan beide kanten, ongeveer 5 minuten.
-
Voeg fijngesnipperde ui toe en bak tot ze lichtjes van kleur beginnen te veranderen, na ongeveer 3 minuten.
-
Voeg de in reepjes gesneden citroen toe aan de tajine. Voeg de marinade, olijven en kippenbouillon toe. Dek goed af en kook op een laag tot matig vuur, gedurende 30 à 35 minuten of tot de kip gaar is.
-
Verwijder de laurierblaadjes. Kruid bij. Leg de kip op een hete plaat. Voeg de olijven toe en giet de saus erover.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven