Tartaar van tomaten met jonge sla en mozzarella

10a753a1c4ee81e08b0962ca2b7771c93dadcacb02f9de29156794250f68dc97.jpg

Allergenen

Lactose, Melk, Mosterd en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breng water aan de kook. Verwijder het kroontje van de tomaten en snij de onderkant kruiselings in. Dompel de tomaten enkele sec onder in het kokende water tot het vel lost. Schep uit het water en onmiddellijk in ijswater. Pel de tomaten, snij in 4 en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

  2. Meng de ketjap, dragonazijn, fijngehakte kappertjes, mosterd en sriracha eronder. Kruid met zwarte peper en zout.

  3. Meng de mayonaise met de kurkuma en het currypoeder tot deze mooi geel kleurt. Giet in een spuitzak tot gebruik.

  4. Breng de jonge sla op smaak met de olijfolie, witte wijnazijn, zwarte peper en zout.

  5. Verdeel over 4 borden.

  6. Zet een uitsteekring in het midden van een bord en duw de tomatentartaar erin. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de salade.

  7. Spuit er een mooie bol gele mayonaise op. Werk af met wat fleur de sel en enkele blaadjes basilicum.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit