Terrine van witlof met gebakken zalm

3f191ab4eaeedd291bbda1b19b9c709e4e8764cacf7f79d0e36c451eac4acd4f.jpg

Allergenen

Vis, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig het witlof, snij in 2 helften. Leg ze in een ruime ovenschotel. Kruid met peper, zout en suiker.

  2. Verdeel de boter erover. Dek af met aluminiumfolie.

  3. Bak in 1 u 30 gaar in de oven op 160°C.

  4. Laat het witlof afkoelen. Bekleed een terrine met plasticfolie en verdeel het gegaarde witlof erin.

  5. Zet op het witlof een identieke terrine als gewicht. Laat zo een nacht in de koelkast staan. Het witlof krijgt zo een stevige vorm.

  6. Ontvorm de terrine voorzichtig. Verwijder de folie.

  7. Snij mooie balkjes witlof. Deze kan je traag opwarmen in de oven op 150°C.

  8. Bak de zalmfilets gaar in een braadpan met wat hete olijfolie. Kruid met peper en zout.

  9. Warm de tomatenpassata op. Kruid met peper en zout.

  10. Serveer een balkje witlof en zalmfilet op een bord. Werk af met een streep tomatenpassata, enkele druppels olijfolie en fijngehakte peterselie.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit