Toad in the hole

a1e9cda098959cae5491b7a55a94d09c520329458f92309d33934b1397c3ca97.jpg

Allergenen

Eieren, Gluten, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Yorkshire pudding: klop de eieren met de melk op, meng de bloem erdoor. Zet een nacht in de koelkast.

  2. ‘s Anderendaags: verwarm de oven voor op 200°C. Knip een stuk bakpapier op maat van de bakplaat. Bak de worstjes in de oven.

  3. Leg het spek mooi naast elkaar in een ovenvaste schaal en bak ongeveer 10 minuten. Haal uit de oven.

  4. Uiensaus: pel de uien en snij fijn. Smelt een klontje boter in een sauteuse. Bak de fijngesnipperde ui in de schuimende boter. Voeg bloem en suiker toe. Meng, voeg nadien het bier en de tijm toe. Zet het vuur zachter en laat de vloeistof tot in de helft inkoken. Voeg de kippenbouillon toe en kook opnieuw tot de helft in.

  5. Haal het deeg uit de koelkast en meng nog eens goed door. Giet alles in de ovenvaste schaal boven het spek. Schik de worstjes erin. Zet in de voorverwarmde oven en bak 30 à 35 minuten of tot het deeg gebakken is.

  6. Serveer met een paar takjes tijm en de uiensaus.

  7. Tip: maak de Yorkshire pudding best de dag voordien dan kan het een nacht rusten.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit