Wortelstamppot met gekarameliseerde wortelen & worst

Wortelstamppot met gekarameliseerde wortelen & worst

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de wortelen en snij ze in lange stukken. Zet de wortelen op met een bodempje water en voeg een goede klont boter toe. Kruid met peper en zout. Laat de wortelen op een zacht vuur gaar worden. Dit kan even duren, maar door de wortelen in een weinig water te garen, zullen ze meer smaak bevatten.

  2. Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat nog even nadrogen op het vuur. Draai door de roerzeef. Meng een goede klont boter erdoor. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg ¾ van de gare wortelen toe en prak ze met een pureestamper onder de puree. Hou warm.

  3. Bak de chipolataworsten gaar in de pan met een weinig boter. Snij de worsten in stukken.

  4. Verdeel de wortelstoemp in de Creusetpotjes. Steek de eindjes worst erin en werk af met de gekarameliseerde wortelstukken. Versier met een takje peterselie.