Vis. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Schil de aardappelen en snij in dobbelstenen.
-
Leg ze in een ovenschotel en besprenkel met 2 el olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Zet 10 min in de voorverwarmde oven.
-
Pel de look en pers fijn.
-
Snij de kerstomaten in 4 en roer de look, Italiaanse kruiden en 2 el olijfolie eronder.
-
Verwijder de puntjes en eventueel draadjes van de sugar snaps en roer onder de tomaten. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Voeg na baktijd de kerstomaten en sugar snaps toe aan de ovenschotel met aardappelen en zet nog 14 min in de oven. Roer af en toe.
-
Sauce vierge: ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in fijne brunoise.
-
Pel de sjalot en snipper fijn. Spoel de sjalot even in een fijne zeef onder koud water om de smaak te verzachten. Laat goed uitlekken.
-
Snipper de peterselie en bieslook fijn.
-
Meng 100 ml olijfolie met de tomatenbrunoise, sjalot, peterselie, bieslook, kappertjes en de zeste en het sap van ½ citroen. Kruid de sauce vierge met zwarte peper en zout.
-
Afwerking: warm de sauce vierge op een zacht vuur op. Laat niet koken.
-
Verhit 4 el olijfolie in een antikleefpan. Bak de zeebaarsfilets 4 min op de velkant.
-
Draai om en bak nog 2 min aan de andere kant. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Schik de aardappelen en groenten uit de oven op het bord. Leg de vis erop en lepel de sauce vierge erover.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven