Zuurkool met romige mosterdpuree en hammetje

Zuurkool met romige mosterdpuree en hammetje

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snipper fijn. Smelt 35 gr boter in een pan en fruit de uisnippers zachtjes. Roer de zuurkool erdoor en voeg het laurierblaadje toe. Laat de zuurkool opwarmen.

  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Zet de aardappelen op in gezouten water en laat ze garen. Giet het vocht af en laat even op het vuur uitdrogen. Voeg de zure room en mosterd toe en stamp tot een gladde puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. Warm het hammetje op in de microgolfoven of au bain-marie op het vuur.

  4. Snij het hammetje in sneetjes en schik op het bord. Overgiet met de vrijgekomen jus. Schep een grote lepel mosterdpuree en de zuurkool op het bord.