U bent hier

Evenwichtiger eten met de Nutri-Score

Wil jij een evenwichtige maaltijd op tafel toveren? Dankzij de Nutri-score weet je nu al welke producten goed scoren qua algemene voedingswaarden en welke niet. Zo kan je producten alvast makkelijk vergelijken. Moet je dan alle voeding met Nutri-Score D of E bannen? Nee, natuurlijk niet! Olijfolie heeft dan misschien wel een D-score, maar giet jij liters olijfolie over je salade?

De Nutri-Score vergelijken
National Media File 
0
De Nutri-Score optellen
National Media File 
0
De Nutri-Score berekenen met de SmartWithFood-app
National Media File 
0

De Nutri-Score is een voedingslabel dat de voedingswaarde van producten vertaalt in een duidelijke 5 letter- en kleurencode. Het gehalte aan suikers, calorie├źn, verzadigde vetzuren en zout hebben een negatieve invloed op de Nutri-Score, terwijl het gehalte aan fruit, groenten, vezels of eiwitten een positieve invloed hebben. Natuurlijk hoef je producten met een slechte Nutri-score niet te bannen. Meer nog, je kan ze gebruiken om een evenwichtige maaltijd samen te stellen. We zetten enkele voorbeelden op een rij!

Warme rijstsalade

In deze warme rijstsalade gebruiken we de Boni Selection olijfolie met Nutri-score D, maar ook heel wat verschillende groenten en basmati-rijst. Zo tover je uiteindelijk een evenwichtige maaltijd op tafel met Nutri-score A. Bekijk hier het volledige recept!

Penne met aubergine en tonijn

Deze pasta staat in geen tijd op tafel, en hij is nog voedzaam ook. Gebruik gerust olijfolie om de aubergines en de tonijn te bakken, en werk de pasta af met wat geraspte Parmezaanse kaas. Zo krijg je een lekker gerecht met Nutri-score A. Bekijk het hier!

Visstoofpot

Ook room heeft typisch een Nutri-score D of Nutri-score E. In gerechten gebruik je er natuurlijk geen liters van. Zo kan je onze heerlijke visstoofpot maken met een saus van witte wijn en room voor een Nutri-score B. Het recept bekijk je hier. Smakelijk!

Aan de slag met de Nutri-Score

Op sommige verpakkingen kan je de Nutri-Score nu al terugvinden, maar op de meeste producten nog niet. Wil jij de Nutri-score kennen van al onze producten in de winkel? Download dan snel de SmartWithFood-app in de App Store of Google Play. Scan met je smartphone simpelweg de barcode van een product, en ontdek meteen de Nutri-score.

< naar de wereld van Spar