U bent hier

Meal prepping, bespaar heel wat tijd in de keuken

Ontdek hier alle tips en tricks om aan meal prepping te beginnen. Zo zet je altijd een snel, lekker en vooral gezond gerecht op tafel, zelfs als je het druk hebt. Met de juiste voorbereiding kan je in de week heel wat tijd besparen in jouw keuken. Scroll door en kom er alles over te weten!

Hoe begin je eraan?

National Media File 
0

Kies je recepten

Maak een planning en boodschappenlijstje met wat je elke dag van de week gaat eten. Niet veel inspiratie? Neem dan eens een kijkje in ons weekmenuKies een dag in de week waarop je uitgebreid wil koken.

National Media File 
0

Doe de voorbereiding(en)

​Neem je recepten erbij en duid aan wat je op voorhand kan maken. Dat kan gaan van het snijden van groenten tot het bakken van vlees, voorbereiden van sauzen of klaarmaken van volledige maaltijden. 

National Media File 
0

Bewaar je voorbereiding(en)

Gebruik glazen potjes om je voorbereiding in de koelkast te bewaren. Plastic potjes om je ingrediënten in te vriezen. Ijsblokvormpjes om fijngesnipperde kruiden (in wat olie) of bouillon te bewaren.

National Media File 
0

4x tips voor meal prepping

Goed begonnen is tijd gewonnen. We gaan aan de slag met vier ingrediënten die je gemakkelijk kan voor bereiden. Zo zet je ook de volgende dagen snel een warm gerecht op tafel, zonder in te boeten op vitaminen of smaak.

Tip 1 

Neem in het weekend de tijd om jezelf voor te bereiden op een drukke week. Gaar bijvoorbeeld een hele kip zodat je in de week snelle enchilladas kan maken zoals in dit recept.

Tip 2

Zorg steeds voor een stevige voorraad gekookte aardappelen. Ze zijn veelzijdig, gemakkelijk en iedereen lust ze. Warm ze snel op in de microgolf, bak ze in de pan of maak er heerlijke gerechten mee! Ga bijvoorbeeld voor een makkelijke moussaka of een lekkere aardappelsalade met gerookte vis

Tip 3

Maak een basistomatensaus op voorhand, want hier kan veel tijd in kruipen. Voorzie steeds een stevige portie zodat je een deel kan invriezen. Als je dan een gerecht wil maken met tomatensaus heb je een lekkere basis die je kan aanvullen met diverse kruiden om zo telkens een andere saus op tafel te zetten. 

Tip 4

Prei stoof je in een mum van tijd. Maak het jezelf makkelijk: voorzie ineens meerdere stengels, zo heb je op een drukke dag al een veelzijdige basis klaarstaan. Maak bijvoorbeeld preistoemp of preirolletjes met ham en kaassaus

< naar de wereld van Spar