Makkelijke moussaka

ccfdbe109cc1c5c6a29ae1321b7c782c1031f5fa170bb56934ba227ede800bb1.jpg

Allergenen

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snij de aubergines in de lengte in plakken, bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 min in de oven tot de aubergines zacht zijn.

  3. Pel de ui en look en snipper alles fijn. Bak glazig in wat olijfolie. Voeg het vlees toe en roerbak goudbruin.

  4. Hak de gepelde tomaten fijn en voeg toe, samen met de oregano en kaneel. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  5. Laat op een zacht vuur 15 min sudderen tot een smeuïge ragout.

  6. Ricottasaus: klop het ei los met de ricotta en melk. Roer de Parmezaanse kaas erdoor en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  7. Pel de gekookte aardappelen en snij ze in plakken.

  8. Bestrijk een ovenschaal met olijfolie en bedek de bodem met plakjes aardappel en aubergine en lepel de vleessaus erover.

  9. Herhaal en eindig met een laagje aubergine of aardappel.

  10. Bestrijk met de ricottasaus en zet nog 15 min in de oven.