Makkelijke moussaka

4Vlees30minPrint
Ingrediënten
  • 500 g gebakken aardappelen
  • 2 aubergines
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 500 g lams- of rundergehakt
  • 5 el Boni olijfolie
  • 2 kl oregano
  • 400 g Boni gepelde tomaten
  • mespunt kaneel
  • 250 g ricotta
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 ml Boni melk
  • nootmuskaat
  • 1 Spar ei
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de aubergines in de lengte in plakken, bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 min in de oven tot de aubergines zacht zijn.
  3. Pel de ui en look en snipper alles fijn. Bak glazig in wat olijfolie. Voeg het vlees toe en roerbak goudbruin.
  4. Hak de gepelde tomaten fijn en voeg toe, samen met de oregano en kaneel. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
  5. Laat op een zacht vuur 15 min sudderen tot een smeuïge ragout.
  6. Ricottasaus: klop het ei los met de ricotta en melk. Roer de Parmezaanse kaas erdoor en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Pel de gekookte aardappelen en snij ze in plakken.
  8. Bestrijk een ovenschaal met olijfolie en bedek de bodem met plakjes aardappel en aubergine en lepel de vleessaus erover.
  9. Herhaal en eindig met een laagje aubergine of aardappel.
  10. Bestrijk met de ricottasaus en zet nog 15 min in de oven.
< naar recepten