Preistoemp met zure room, grijze garnalen en een zacht gekookt eitje PT30M 4 porties 700 g prei 300 g Spar grijze garnalen 250 g kerstomaatjes 1 bosje bieslook 250 g Boni zure room 1 kg Spar bloemige aardappelen 4 Spar eieren nootmuskaat Boni olijfolie wittewijnazijn

Preistoemp met zure room, grijze garnalen en een zacht gekookt eitje

c182c9b5ad006bf55af30842ed9c8a62b371a794b4765ab447a9b005aae4b311.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de eieren 5 min en koel onmiddellijk af in ijswater.

  2. Zet een pot met gezouten water op het vuur.

  3. Boen intussen de aardappelen schoon, snij ze in grove stukken en kook ze met schil gaar in het water.

  4. Snipper de bieslook fijn.

  5. Snij de tomaatjes doormidden en schep ½ van de bieslook erdoor. Besprenkel met een scheutje olijfolie en witte wijnazijn. Kruid met peper en zout.

  6. Giet de aardappelen af, pel ze en stamp tot puree samen met de zure room. Schep de prei en ½ van de bieslook erdoor. Kruid met nootmuskaat, versgemalen zwarte peper en zeezout.

  7. Verdeel over voorverwarmde borden. Schik de eitjes erop en strooi de garnalen erover. Kruid met versgemalen peper.

  8. Serveer met de salade van kerstomaatjes.