Pikante enchiladas met kip

4Wild/Gevogelte30minPrint
Ingrediënten
  • 8 Spar bloemtortilla’s
  • 400 g gebakken kippenrestjes
  • 1 ui
  • 1 el gesneden jalapeñopepers
  • 1 blik Boni rode bonen
  • 350 g Spar paprika tricolore
  • 200 g geraspte cheddar
  • Boni olijfolie
  • 2 el bloem
  • 1 el chilipoeder
  • ½ kl lookpoeder
  • ½ kl zout
  • ½ kl komijnpoeder
  • ½ kl droge oregano
  • 400 ml kippenfond
  • 70 g Boni tomatenconcentraat
  • 100 ml Spar room
  • guacamole
  • Boni zure room
  • 1 plantje verse koriander
  • ijsbergsla
  • lente-ui
Recept
  1. Salsa: verwarm 2 el olijfolie in een sauspan, voeg de bloem toe en roerbak 1 min. Voeg het tomatenconcentraat, de specerijen en de oregano toe en roer stevig door.
  2. Giet de fond er beetje bij beetje bij, onder voortdurend roeren om klonters te vermijden.
  3. Zet het vuur lager en laat 10 à 15 min sudderen tot de saus iets indikt.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Vulling: pel en snipper de ui fijn en stoof glazig en zacht in een scheutje olie. Voeg de paprikareepjes toe en laat even stoven. Laat de jalapeño’s uitlekken, hak ze fijn en voeg toe.
  6. Spoel de rode bonen en voeg samen met de kip bij de paprikamengeling. Laat doorwarmen en breng op smaak met peper en zout.
  7. Bestrijk een ovenschotel met olie.
  8. Bestrijk elke tortilla met 2 el salsa, verdeel de kipmengeling erover en verspreid deze op een lijn in het midden van de tortilla. Bestrooi met gemalen cheddar.
  9. Vouw de tortilla’s strak dicht en schik ze in een ovenschaal.
  10. Roer de room door de salsa. Proef en voeg meer room toe indien te pikant.
  11. Overgiet de tortilla’s met de saus.
  12. Bestrooi met de rest van de kaas en zet 20 min in de voorverwarmde oven.
  13. Werk af met korianderblaadjes.
  14. Serveer met guacamole, fijngesneden lente-ui, sla en zure room. 
< naar recepten