Enchiladas de carnita

Enchiladas de carnita

Allergenen

Gluten , Lactose , Melk , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.

  2. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en leg in een gietijzeren pot.

  3. Rode uipickles:

    pel de rode ui en snij in reepjes, doe in een bokaal met schroefdeksel en overgiet met azijn en water. Strooi er zout en suiker over. Sluit de pot en schud. Zet in de koelkast.

  4. Carnita:

    maak een droge rub van komijn, pilipili, oregano en 1 kl zout en ½ kl peper en masseer in het vlees.

  5. Pel en rasp de look, snipper de venkel fijn en snij de lente-uien in fijne ringetjes en voeg bij het vlees. Overgiet met sinaasappelsap en azijn. Voeg het laurierblaadje toe. Dek de pot af en zet 3 à 4 u in de oven tot het vlees gaar is en je het met 2 vorken uit elkaar kan halen.

  6. Verwijder het laurierblaadje en schik het draadjesvlees met smaakmakers op een bakplaat en zet 5 à 10 min onder een hete grill tot het vlees een krokant korstje heeft.

  7. Verdeel over de wraps, knip er wat koriander over en rol op.

  8. Schik in een ovenschaal waarvan de bodem met een laagje fajitasaus is ingestreken en overgiet met de rest van de saus.

  9. Bestrooi met gemalen kaas en zet nog 20 min in de oven tot de kaas gaat smelten.

  10. Afwerking:

    serveer met partjes limoen, zure room, rode ui, de rest van de koriander en jalapeño’s naar smaak.