Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Pel de ui en snipper fijn.

  3. Verwijder steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snij het vruchtvlees in stukjes.

  4. Bak de kippenbillen goudbruin in boter, kruid met peper en zout.

  5. Laat de kippenbillen verder garen in de oven.

  6. Bak de uisnippers en de paprikastukjes zacht in de pan van de kippenbillen.

  7. Enchiladasalsa: verwarm de olie in een sauspan. Roer de bloem erdoor en laat 1 minuut bakken. Roer het tomatenconcentraat, oregano, komijn en pilipili erdoor en laat even bakken. Voeg de kippenfond scheutje per scheutje toe onder voortdurend roeren. Laat de saus 15 minuten doorkoken op een laag vuur. Hak de koriander fijn en roer door de saus. Breng op smaak met zout.

  8. Haal de kippenbillen uit de oven en verwijder het vel van de gare kip. Snij het vlees in kleine stukjes van de bouten.

  9. Meng de kippenstukjes met het gebakken paprika- en uimengsel.

  10. Bestrijk elke tortilla met 2 eetlepels salsa. Verdeel de chilibeans erover en verspreid deze op een lijn in het midden van de tortilla. Verdeel daarover het kipmengsel en bestrooi met gemalen kaas. Vouw de tortilla’s strak dicht en schik ze in een ovenschaal. Overgiet met de rest van de saus.

  11. Bestrooi met de rest van de kaas en plaats 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.

  12. Werk af met wat koriander.