Empanadas met tonijn, wortelen en spinazie

Empanadas met tonijn, wortelen en spinazie

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg:

    snij de boter in blokjes en meng in een kom met de bloem en een snuif zout met je vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Klop het ei los en voeg samen met het water geleidelijk toe. Kneed tot een zacht en soepel deeg. Verpak in plasticfolie en laat 30 min rusten in de koelkast.

  2. Vulling:

    pel de lente-uien, snipper fijn en stoof zacht in olie. Voeg de wortelen en spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout. Haal de pan van het vuur en verkruimel de uitgelekte tonijn erover. Schep de geraspte kaas en chilivlokken erdoor en kruid met peper en zout.

  3. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit. Steek er cirkels van 13 cm Ø uit.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  5. Lepel de vulling op de deegcirkels en vouw dicht. Verzegel de randen met plooitjes of gebruik een vork.

  6. Doreren:

    splits het ei en roer de dooier los met wat koud water. Borstel de empanadas in met eigeel. Bak goudbruin en gaar in 20 min in de voorverwarmde oven.

  7. Serveer warm.