U bent hier

Tuinieren in je bord

Groentjes saai? No way! Toch niet als je keukenprinsessen Lola en Millie laat doen. Roggebrood verhakselen ze tot een vruchtbare grond, die ze verrijken met een zelfgemaakte kruidenkaasmengeling. Daar planten ze hun minigroentjes in. Oogsten en smikkelen maar!

Eetbaar tuintje

1 stuk . 35 min

2 pakjes roggebrood
1 potje kruidenkaas
1 potje Griekse yoghurt
minigroenten (worteltjes, radijsjes, groene of witte asperges)

National Media File 
0
National Media File 
0
National Media File 
0

1. Verkruimel het roggebrood met een mes of in de blender.
2. Meng de kruidenkaas met de Griekse yoghurt.
3. Schep de kruidenkaasmengeling in een niet te diep bord en strijk mooi glad.

"Amai, da’s hard werken om de grond te maken. Maar straks kunnen we er wel lekker groentjes in planten!"Millie
National Media File 
0
National Media File 
0

4. Strooi het verkruimelde roggebrood over de kaasmengeling. Dit moet lijken op aarde.
5. Was de groentjes en dep ze droog met keukenpapier.

National Media File 
0
National Media File 
0

6. Laat nog wat groen aan de groenten.
7. Maak een tuintje door de groentjes in de ‘roggebroodaarde’ te steken.

"Van dit moestuintje kan ik maar moeilijk afblijven. Mijn favoriete groentjes smaakten nog nooit zo goed!"Lola
National Media File 
0
National Media File 
0

Smullen maar!

< naar de wereld van Spar