U bent hier

Eviva España!

In ons KOOKatelier gaan we de Spaanse toer op. Maar geen paella of patatas bravas deze keer, wel pinchos, montaditos en samfaina. KOOKchef Michaëla leert de lezers de kneepjes van de Spaanse keuken. Daar klinken ze op met … echte sangria. Olé!

Wat zijn pinchos?

In Noord-Spanje zie je in elke horecazaak pinchos staan. Dat zijn kleine snacks opgebouwd uit verschillende ingrediënten op een prikker. Je mag er zelf zoveel nemen als je wil. De prikkers moet je wel goed bijhouden, want de uitbater telt ze om te berekenen hoeveel je moet betalen.

National Media File 
0

Pincho ‘cocktailgarnaal met artisjok en serrano’

Naar het recept

National Media File 
0

Pincho ‘Gilda’

Naar het recept

National Media File 
0

Pincho ‘scampi in een amandeljasje’

Naar het recept

Wat zijn montaditos?

Bij de montadito staat het geliefkoosde ‘el pan’ centraal. Het zijn kleine broodjes belegd met van alles en nog wat. Het verschil met pinchos en tapas? Pinchos zitten op een prikker en tapas eet je met een vork.

National Media File 
0

Montadito pan catalan (tomatenbrood)

Naar het recept

National Media File 
0

Montadito con conchas

Naar het recept

National Media File 
0

Montadito con morcilla

Naar het recept

Wat is samfaina?

Hoewel samfaina van oorsprong Catalaans is, kan je het gerust vergelijken met een Franse ratatouille. Sofrito, een saus met look en tomaat, is de belangrijkste smaakmaker en meteen ook de basis voor het gerecht.

Ontdek hier het volledige recept >>

National Media File 
0

Hoe maak ik de beste sangria?

Sangria kan naar ieder zijn smaak gemaakt worden. Onze versie bevat een fruitige rode wijn zoals Las Brisas Garnache, cognac, spuitwater, sinaasappelsap en citrusvruchten. Om zeker te zijn dat de smaken zich goed kunnen mengen, kan je de sangria best een aantal uur of zelfs een dag van te voren maken. 

Ontdek hier het volledige recept >>

National Media File 
0
< naar de wereld van Spar