Exotisch stoofpotje met tofoe

Kooktips
Domaine de Luzanet - I.G.P. Côtes de Gascogne
El Coto - D.O.C. Rioja - Spanje
Voor vleesliefhebbers: vervang de tofoe door stukjes kip of kalkoen.
Pindanoten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Voorbereiding:
-
Dep de tofoe goed droog en snij in fijne blokjes.
-
Snij de bloemkool in fijne roosjes.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in kleine blokjes.
-
Snipper de ui en de koriander fijn.
-
Roer de pindakaas los met het limoensap en roer er de kokosmelk beetje bij beetje onder.
-
Hak de pindanoten grof.
-
Snij de banaan in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui 1 min. glazig.
-
Voeg de aardappel- en de tofoeblokjes toe. Kruid met het kerriepoeder en bak 1 min.
-
Giet er 2 dl water over en voeg de sojasaus en de pindakaas mengeling toe. Verkruimel er het bouillonblokje over en laat 5 min. afgedekt sudderen.
-
Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat 15 min. afgedekt sudderen. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Voeg de schijfjes banaan toe en laat mee opwarmen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de tofoe en de groenten over de borden en bestrooi met de grofgehakte pindanootjes en de fijngesnipperde koriander. Serveer met basmatirijst.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven