Gemarineerde tofoe met oosterse groentewok

Gemarineerde tofoe met oosterse groentewok

Kooktips

Santa Martina I.G.T. Toscana Rosso Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Italië (Rode wijn)

Allergenen

Eieren , Gluten , sesamzaad , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voorbereiding:
  2. Dep de tofoe volledig droog met keukenpapier. Snij in blokjes van 2 bij 2 cm.

  3. Rasp de schil van de limoenen en pers uit.

  4. Meng de sojasaus, de ketjap manis, de sesamolie en het sap van de limoenen. Leg de tofublokjes in deze marinade. Roer goed en zet minstens 1 u. koel weg.

  5. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  6. Snij de Chinese kool in dunne reepjes.

  7. Schil de koolrabi en snij in dunne staafjes van 1/2 cm dik.

  8. Snij de champignons in 4.

  9. Snipper het rode pepertje en de lente-uitjes fijn.

  10. Bereiding:
  11. Verhit 2 eetl. rijstolie in een (wok)pan.

  12. Haal de blokjes tofoe uit de marinade en bak ze in de olie aan alle kanten bruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  13. Bak de fijngesnipperde sjalot, het rode pepertje en het knoflook 1 min. in dezelfde pan al roerend.

  14. Voeg dan de Chinese kool, de koolrabi en de champignons toe, samen met de azijn en de suiker. Bak al roerend 1 min. op een hevig vuur.

  15. Doe er de marinade bij en laat nog 5 min. stoven op een middelhoog vuur.

  16. Kook ondertussen de Chinese eiernoedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  17. Afwerking:
  18. Meng de noedels met de groenten, kruid met peper en zout en leg er de tofoeblokjes op. Werk af met de limoenzeste, de gesnipperde lente-uitjes en de sesamzaadjes