Vegetarische hutsepot met peterseliewortel en rapen

Kooktips
Tongerlo Blond Blond abdijbier
Pinot Gris A.O.P. Alsace J. Hubster
Kent u het verschil tussen een pastinaak en een peterseliewortel? Qua uiterlijk en textuur lijken een pastinaak en een peterseliewortel misschien wel op elkaar (de peterseliewortel is vaak net iets witter), de smaak is heel verschillend. De pastinaak smaakt zoet, de peterseliewortel eerder kruidig. De laatste is een perfecte smaakmaker in stoofpotjes en soep en ook heel lekker geroosterd in de oven of op de winterbarbecue.
Melk en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Een perfecte barbecue vraagt om perfecte timing. Ontdek alle tips & tricks!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Voorbereiding:
-
Snipper de uien fijn.
-
Schil de peterseliewortelen, de rapen en de aardappelen en snij in blokjes van ± 2 cm.
-
Verwijder het voetje en eventueel de buitenste blaadjes van de spruiten. Maak een kruisvormige inkeping in de onderkant van de spruiten.
-
Verwijder de dikke nerven in het midden van elk blad van de groenekool. Snij in fijne reepjes
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot (het liefst met dikke bodem) en stoof de ui 1 à 2 min.
-
Voeg de aardappelen, de peterseliewortelen, de rapen, de groenekool en de spruiten toe en roerbak 5 à 6 min. Kruid met peper en zout.
-
Voeg water toe tot alles net onderstaat en verkruimel er het bouillonblokje over. Dek af en laat 15 min. garen op een matig vuur.
-
Breng op smaak met de mosterd, peper en zout. Laat nog 10 à 15 min. sudderen zonder deksel.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de vegetarische boerenworsten (baktijd: zie verpakking). Serveer met de hutsepot.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven