Gelakte zalm met lauw linzenslaatje

Gelakte zalm met lauw linzenslaatje

Kooktips

Vedett Extra Blond

Riesling Classic - Rudolf Müller - Pfalz - Duitsland

Allergenen

Vis , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 15 min.)

  4. Dep de zalmfilets goed droog met keukenpapier. Laat diepgevroren zalm eerst oppervlakkig ontdooien.

  5. Meng de sojasaus met 1 eetl. olijfolie en de ahornsiroop.

  6. Snipper de sjalot en het knoflookteentje fijn.

  7. Snij de halfgedroogde kerstomaatjes in reepjes.

  8. Hak de blaadjes van de platte peterselie grof.

  9. Bereiding:
  10. Breng de groentebouillon samen met het laurierblaadje aan de kook in een kookpot en voeg de linzen toe. Dek af en laat 15 à 20 min. sudderen.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en laat goed heet worden. Bestrijk 1 kant van de zalmfilets met het sojasaus mengsel en leg met de bestreken kant in de hete olijfolie. Bak ± 2 min.

  12. Bestrijk daarna de bovenkant van de zalmfilets met het mengsel en draai de filets om. Bak 2 à 3 min. op een matig vuur.

  13. Verwijder het laurierblaadje uit de kookpot met de linzen en meng de gekookte linzen met de rodewijnazijn, de extra vierge olijfolie, de fijngesnipperde sjalot, het knoflook, de tomatenreepjes en de peterselie. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de gelakte zalmfilets met het lauwe linzenslaatje en geef er een gemengde groene salade of gestoofde courgetteblokjes bij.