Dunne lende met pittige tomatensalsa en zoeteaardappelsalade

Kooktips
Barbãr Speciaalbier
Domaine Carobelle (bio) A.O.P. Vacqueyras
noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Verwijder de pitjes uit het halve pepertje en hak fijn.
-
Hak de blaadjes koriander en de munt grof.
-
Snij de kerstomaten in 4.
-
Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in grove stukken.
-
Hak de amandelnoten grof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en schroei de dunne lende aan beide kanten dicht. Kruid met zwarte peper en zout. Leg het vlees in een ovenschaal en zet 25 min. in de voorverwarmde oven. Verleng de baktijd met 5 à 10 min. voor iets meer doorbakken vlees.
-
Leg ook de stukken zoete aardappel in een ovenschaal, overgiet met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Zet 25 min. in de oven, samen met het vlees.
-
Meng ondertussen de sherryazijn onder de agavesiroop en kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng de kerstomaten met het fijngesnipperde knoflook, het limoensap, de grofgehakte koriander en munt, 1 eetl. olijfolie en het fijngehakte pepertje. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Haal het vlees uit de oven en bedek met aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten.
-
Haal de aardappelen uit de oven en overgiet met de mengeling van agavesiroop en azijn. Voeg de fijngesnipperde lente-uitjes, de rozijnen en de grofgehakte amandelnoten toe en meng even.
-
Afwerking:
-
Snij de dunne lende in fijne sneetjes en geef er de salsa en geroosterde zoete aardappelen bij.
-
Serveer met een slaatje.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven