Lamsballetjes in pittige tomatensaus met gegrilde aubergine en zoete aardappel

Lamsballetjes in pittige tomatensaus met gegrilde aubergine en zoete aardappel

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snipper de verse oregano fijn. Meng met een gepelde en geperste teen look door de Griekse yoghurt. Kruid met zwarte peper en zout.

  2. Pel de ui en schil de wortelen. Snipper de ui fijn en snij de wortelen in fijne schijfjes. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn.

  3. Kruid het gehakt met zwarte peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal. Verhit wat olijfolie in een kookpot. Bak de balletjes goudbruin. Schep de balletjes uit het vet en bak de spekblokjes gaar.

  4. Roer de ui, chilipeper, wortelen, komijn, gedroogde oregano, kaneelstok en laurier erdoor en laat 1 min al roerend bakken. Voeg de passata toe. Spoel het brik passata uit met 150 ml water en voeg toe.

  5. Laat 20 min rustig sudderen zonder deksel. Voeg na 20 min de balletjes toe en laat nog 5 min sudderen.

  6. Snij de aubergines in plakjes en bestrooi rijkelijk met zout. Laat min. 15 min uitlekken in een vergiet.

  7. Verwarm de oven voor op 200°C.

  8. Schil de zoete aardappelen en snij in niet te grote partjes. Roer in een ovenschotel wat olijfolie, zwarte peper, zout en de gemalen Parmezaanse kaas erdoor.

  9. Zet 30 min in de voorverwarmde oven. Roer halfweg even om.

  10. Spoel het zout van de aubergineplakjes en dep droog. Besprenkel met olijfolie en gril aan beide zijden in een grillpan.

  11. Serveer de balletjes in tomatensaus met de aubergineschijfjes. Lepel wat yoghurtsaus erover en leg de zoete aardappelpartjes erbij.