Witlof met gehakt in de oven

Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven op 180°C.
-
Verwijder de vuile bladeren van het witlof en snij in de lengte in 2. Snij het harde gedeelte eruit.
-
Pel en snipper de sjalot en de look en meng ze onder het gehakt. Kruid indien nodig bij met peper en zout.
-
Verdeel het gehakt tussen de witlofhelften en duw goed aan.
-
Wikkel rond elke stronk witlof 2 sneetjes gerookt spek. Leg in een ovenschaal en verdeel de boter er in klontjes over. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Schik de aardappelpartjes in een ovenschaal en giet er een scheut olijfolie over.
-
Zet beide schalen in de voorverwarmde oven en gaar 40 à 45 min.
-
Pluk de peterselie, snij fijn en strooi over de witlofstronken. Werk de aardappelpartjes af met rozemarijn en serveer alles samen.