Venkelslaatje met zalm en limoenmayonaise

Vis en Gluten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Voorbereiding:
-
(20min)
-
Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in flinterdunne reepjes van 3 à 4 cm lang. Hou wat venkelgroen apart voor de afwerking.
-
Snipper de dille fijn. Hou enkele takjes apart voor de afwerking.
-
Snij de ongeschilde komkommer in kleine blokjes.
-
Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers de limoen.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met een beetje limoensap. Kruid met peper en zout.
-
Snij de zalm in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Kook de tarwegranen gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat volledig afkoelen.
-
Meng intussen de yoghurt met de mayonaise, de dille, de limoenzeste en limoensap naar smaak. Voeg eventueel wat honing toe en kruid met peper en zout.
-
Verdeel de limoenmayonaise over de bodem van 4 afsluitbare bokalen.
-
Vul aan met een laagje venkelreepjes en komkommerblokjes. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel er de afgekoelde tarwegranen en de reepjes zalm over.
-
Bedek met de avocadoblokjes en vul de rest van de bokaal aan met de veldsla. Werk af met enkele takjes dille en venkelgroen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven