Thaise visballetjes met limoenmayonaise

Thaise visballetjes met limoenmayonaise

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de visfilet in kleine stukken. Snij de koriander met steeltjes fijn.

  2. Pel de look en snij in plakjes.

  3. Doe de visfilet, currypasta, limoenzeste, vissaus, look en koriander in de blender en mix grof; er mogen nog stukjes vis in zitten.

  4. Vorm balletjes zo groot als een dikke noot.

  5. Leg de balletjes op vetvrij papier en laat ½ uur rusten in de koelkast.

  6. Limoenmayonaise: rasp de zeste van 1 limoen en pers hem daarna uit. Pel het teentje look.

  7. Mix de mayonaise samen met de limoenzeste, het sap, de look en koriander tot een gladde mayonaise.

  8. Laat ½ uur rusten in de koelkast.

  9. Verwarm de wok en voeg een flinke scheut arachideolie toe. Bak de visballetjes goudbruin en gaar in porties.

  10. Laat uitlekken op keukenpapier.

  11. Serveer warm met de limoenmayonaise.