Griekse calamares met venkeltzatziki en venkelslaatje

Griekse calamares met venkeltzatziki en venkelslaatje

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Venkeltzatziki

    Rasp de komkommer en ½ venkel fijn. Pel de tenen look en rasp ook bij de groenten. Kruid met flink wat zout en laat 20 min staan.

  2. Spoel de groenten en druk alle vocht eruit. Meng de yoghurt onder de groenten. Snipper wat dille en voeg toe. Kruid met peper en zout. Verfris met citroenzeste en sap.

  3. Snij de andere helft van de venkel zo fijn mogelijk. Meng er olijfolie, peper en zout en citroenzeste onder.

  4. Laat de inktvis half ontdooien en snij in dunne ringen.

  5. Meng de dooiers, bloem en melk tot een beslag. Kruid met peper en zout, voeg veel versnipperde dille toe.

  6. Haal de rondjes inktvis door het beslag en daarna door de panko.

  7. Frituur goudbruin op 180°C. Serveer met de venkelsalade en de venkeltzatziki.