Gebakken schelvis met gnocchi en wittekool in kerriesaus

Gebakken schelvis met gnocchi en wittekool in kerriesaus

Kooktips

Vedett IPA Blond bier

Montagny 1er Cru A.O.P. `La Burgondie' Cave de Buxy

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de halve wittekool in fijne reepjes.

  3. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  4. Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest fijn. Hou het groen opzij voor de afwerking.

  5. Pers de halve citroen.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en stoof het knoflook, de ui, de wittekool en de venkel 5 à 8 min.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de champignons.

  9. Meng de champignons met de andere groenten en overgiet met de room. Kruid met peper, zout, en het kerriepoeder. Voeg het citroensap toe. Laat 10 min. zachtjes sudderen.

  10. Verwarm de gnocchi (instructies: zie verpakking) en voeg toe aan de groenten.

  11. Smelt 2 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de schelvishaasjes 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met het groen van de venkel.