Bloedworst met puntpaprika op bruschetta

Bloedworst met puntpaprika op bruschetta

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Leg de puntpaprika's in een hete oven van 180°C, tot het vel van de paprika verschrompelt.

  2. Haal ze uit de oven, leg in een kom, dek af met plasticfolie en laat 15 min rusten. Verwijder het vel voorzichtig. Snij in 2 helften en verwijder de zaadjes.

  3. Stoof de paprika’s aan in hete olijfolie. Blus met de wijnazijn, voeg de suiker toe en laat zachtjes inkoken. Hou apart.

  4. Snij de bloedworst in 6 plakjes. Bak deze krokant in hete olijfolie.

  5. Pel het teentje look. Wrijf de licht krokant gebakken bruschetta's in met het teentje look en wat jus van de puntpaprika's.

  6. Schik hierop een reepje puntpaprika. Serveer de bloedworst erop en werk af met vers gehakte peterselie.