Bloemkooltabouleh met balletjes en komkommerdip

Bloemkooltabouleh met balletjes en komkommerdip

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Komkommerdip: schil de komkommer, snij in de lengte middendoor en verwijder de pitjes. Rasp het vruchtvlees grof, bestrooi met wat zout en laat even trekken voor je het vocht eruitknijpt.

  2. Meng de yoghurt met de olie en geplette look. Kruid met peper en zout. Roer de komkommer en munt erdoor.

  3. Dek af en plaats minstens 30 min in de koelkast zodat de smaken vermengen.

  4. Bloemkoolcouscous: verwijder de bladeren en dikke steel van de bloemkool en rasp tot korrels (couscous).

  5. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes. Snij de tomaatjes en radijsjes in stukjes en de verse kruiden fijn.

  6. Schep de bloemkoolcouscous in een serveerkom en meng de olijfolie, het citroensap, verse kruiden, tomaatjes en lente-ui erdoor. Kruid met peper en zout.

  7. Garneer met de radijsjes, pompoen- en zonnebloempitten.

  8. Gehaktballetjes: pel de rode ui en teentjes look en snipper ze fijn.

  9. Meng door het gehakt samen met de specerijen, het ei en de harissa. Kruid met peper en zout.

  10. Vorm kleine balletjes (± 30 stuks) met vochtige handen.

  11. Bak ze goudbruin en gaar in geklaarde boter.

  12. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de tabouleh en komkommerdip.