Broodpudding

Broodpudding

Allergenen

Eieren , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Zet 4 dl melk op in een kookpot op het vuur. Breek het brood in stukjes en voeg toe aan de melk. Laat de melk kort opkoken.

  2. Haal van het vuur en voeg de verschillende soorten suiker toe.

  3. Giet de resterende melk in een kookpot en voeg het pudding poeder toe. Maak al roerende vanillepudding.

  4. Voeg deze pudding toe aan de andere ingrediënten.

  5. Breek de eieren en klop los. Giet bij het mengsel.

  6. Giet de rum en room erbij. Voeg 1 el kaneelpoeder toe en breek de peperkoek in stukjes. Voeg eveneens toe.

  7. Voeg de rozijntjes toe en meng alles goed.

  8. Verwarm de oven voor op 180°C.

  9. Schil de appelen en snij in kleine stukjes. Voeg als laatste ook de appelstukjes toe en meng nogmaals.

  10. Boter de bakvorm in en giet het deeg erin.

  11. Zet de broodpudding in de voorverwarmde oven en laat gedurende ± 50 à 55 min bakken. Check of het gaar is, indien niet, laat nog wat langer bakken.

  12. Haal uit de oven en laat afkoelen op een taartschotel.

  13. Werk net voor het opdienen af met wat bloemsuiker. Snij in plakken en serveer met wat rode en blauwe bessen en een bolletje vanille-ijs.