Cantuccini met gember in witte chocolade met pistache

Cantuccini met gember in witte chocolade met pistache

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. Hak de amandelen grof.

  3. Halveer de vanillestok in de lengte en schraap het merg eruit.

  4. Schil de gember en rasp fijn.

  5. Meng de bloem met de suiker, de bloemsuiker en het bakpoeder.

  6. Roer het ei, de olijfolie, het merg van de vanillestok, de gember, de amandelen en een snuifje zout erdoor. Kneed met de hand tot een glad deeg.

  7. Maak er 2 lange worsten van en druk ze wat plat.

  8. Leg op een ovenplaat met bakpapier en bak 30 min in de voorverwarmde oven.

  9. Haal uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 130°C.

  10. Snij de koekjesrol in schuine koekjes van 2 cm breed.

  11. Leg de koekjes weer op de ovenplaat en bak nog 15 min.

  12. Laat afkoelen.

  13. Hak de chocolade fijn. Smelt ¾ van de witte chocolade op een zacht vuur. Roer de overige chocolade er, van het vuur, door.

  14. Hak de pistachenoten fijn.

  15. Dop 1 zijde van elk koekje in de witte chocolade en bestrooi met pistachenoten.

  16. Serveer met een warme kop thee of zoete dessertwijn.